Webshop » Chemie zwembad » Zwembadzout

Zwembadzout

Zwembadzout Zwembadzout
Zwembadzout
  • aanmaak van chloor via elektrolyse.
  • voor alle types zwembaden
  • 25kg

Dit is een zeer zuiver geraffineerd zeezout met een laag sulfaatgehalte en bevat geen additieven.
Het zorgt voor een verhoogd zwemcomfort en helpt bacterie- en algengroei voorkomen.
Voldoet aan de nieuwe biociderichtlijn en aan de nieuwe norm EN 16401.
Enkel zout dat voorkomt op de lijst met geregistreerde producten mag op heden nog gebruikt worden voor elektrochlorinatie. Alle maatregelen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving werden genomen en werd geregistreerd (NOTIF 802).


Zoutelectrolyse
Het gebruik van zout om zwembadwater te ontsmetten is een veel gebruikt systeem in Frankrijk.
Een zoutelectrolyse apparaat gebruikt het zout om chloor aan te maken en te doseren.
U hoeft zelf geen chloor meer toe te voegen en dankzij de stabiele dosering blijft het chloorgehalte continu op peil. Nadat de chloor zijn werk heeft gedaan, wordt deze terug omgezet in zout. In tegenstelling tot chloor verdampt het zout niet uit het water en is zout toevoegen enkel nodig na veelvuldig backwashen (waarbij het zoute water geloosd wordt).
Chlooramines (een bijproduct van chloor door contact met o.a. transpiratievocht en urine) die verantwoordelijk zijn voor huidirritatie en rode ogen, worden door de zoutelectrolyse afgebroken. Het licht gezout water is zacht en goed voor de huid omdat het beter aansluit bij de zoutconcentratie in de huid.

Zoutelectrolyse heeft wel één nadeel: door de aanwezige zouten in het zwembadwater kan op termijn uw zwembadinstallatie aangetast worden. Zoutoxidatie kan zich voordoen waardoor de levensduur van de installatie wordt ingekort, en de mensen met blond haar kunnen na het zwemmen een groene haarkleur krijgen.


€ 13,12 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal